PRIMA ÎNTRUNIRE CU DOMNUL PRIMAR GHEORGHE COVRIGEA A ASOCIAŢIEI GAL BERCENI

 

La această întâlnire întâlnire, care a avut loc joi, 26 ianuarie, domnul primar a parcurs împreuna cu noi, punct cu punct, toate propunerile pe care i le-am înaintat. Am discutat dechis problemele comunei şi soluţiile acestora.

Domnul primar a apreciat în mod deosebit acţiunea noastră dedicată copiilor, în parteneriat cu cofetăria Dulce de Berceni, şi ne-a încurajat în continuarea acestor întâlniri. De asemenea, a fost foarte deschis la propunerea noastră de a moderniza biblioteca cu cărţi noi, dedicate în special copiilor, cât şi la iniţiativa de a îndemna locuitorii să doneze cărţi bibliotecii.

În aceeaşi ordine de idei, vom putea derula proiecte în colaborare cu departamentul de Asistenţă Socială şi vom căuta modalităţi de colaborare cu departamentul de Fonduri Europene ale Primariei.S-a discutat şi despre activități de împădurire și amenajare a unor locuri de odihnă pentru localnici, iar domnul primar a fost receptiv la propunerea noastră.

În privinţa canalizării, am aflat că primaria a făcut paşi uriaşi în desfăşurarea proiectului, lucrările urmând să înceapă într-un timp relativ scurt dată fiind complexitatea planului, care nu ţine doar de primăria Berceni.

O altă idee la care ne-am gândit a fost organizarea Zilelor Comunei Berceni şi am avut plăcerea să vedem că şi domnul primar este de acord cu acest lucru şi că îşi doreşte să facă din acest proiect o realitate.

Prezentăm în continuare, punct cu punct, toate propunerile înaintate și ce am stabilit în cadrul întrevederii cu domnii primar și viceprimar:

 1. Redactarea și trimiterea unui memoriu catre C.N.A.I.R. (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) în care să se solicite nivelarea trecerii la calea ferată de la Șoseaua de centură pentru fluidizarea traficului în zonă.

Pentru un impact mai mare al aceastei inițiativei, dorim să solicităm colaborarea/ asocierea comunelor Berceni, Vidra, Jilava și Dobreni, a orașului Popești Leordeni și a Primăriei Sectorului 4.

Asociația își asumă desfășurarea tuturor demersurilor pentru depunerea acestei solicitări la C.N.A.I.R., cu participarea domnului viceprimar la discuţii.

 1. Redactarea și trimiterea unui memoriu către Primăria Sectorului 4 în ceea ce privește :

      a) Optimizarea și amenajarea spațiului de parcare de la stația de metrou Berceni, prin marcări care să facă posibilă parcarea autovehiculelor in spic pentru a putea încăpea cât mai multe mașini și a evita parcarea dublată.

      b) Nivelarea și amenajarea laturilor drumului de-a lungul șoselei Berceni, în zona stației de metrou Berceni.

      c) Reabilitarea strazii Dumitru Brumărescu – aflată în spatele IMGB-Vulcan care acum este greu circulabilă – și legarea acestei străzi cu Șoseaua Berceni. Această variantă ar duce la decongestionarea traficului în zona stației de metrou Berceni și Drumul Fermei, implicit către Șoseaua de Centură.

Astfel la intrarea în București cei care merg spre Bulevardul Metalurgiei nu mai așteaptă la Drumul Fermei făcând stânga și ajungând pe pe strada Dumitru Brumărescu și ocolind IMGB-ul vor ieși în B-dul Metalurigei.

Pentru drumul de întoarcere către centură se va intra de pe Bulevardul Metalurgiei pe strada Dumitru Brumărescu și se va ieși în Șoseaua Berceni fără a se mai intersecta și a se mai face ambuteiaj cu cei care merg spre Popești Leordeni.

Asociația își poate asuma desfășurarea demersurilor pentru depunerea acestei solicitări catre Primaria Sectorului 4 de care aparțin Șoseaua Berceni, strada Dumitru Brumărescu și parcarea de la stația de metrou Berceni. De asemenea, dorește să solicite sprijinul primăriilor din zonă.

Asociaţia va face demersurile necesare iar Primăria se angajează să sprijine acţiunile noastre prin participarea domnului viceprimar la discuţiile cu Primăria Sectorului 4.

 1. Amenajarea lacului Mamina cu fonduri europene sau prin finanțarea comunității locale/private și va cuprinde :

– curățarea și igienizarea lacului

– amenajarea malurilor

– piste de bicicletă în jurul lacului

– amenajarea unui lac de agrement cu bărcuțe

– construcția unui debarcader

– pescuit sportiv

Aceste activități vor duce la ecologizarea lacului Mamina, stoparea deversărilor foselor locuitorilor, dezvoltarea comunei prin atragerea de investitori și vizitatori cât și crearea unor noi locuri de muncă.

Pentru realizarea acestor proiecte este nevoie de administratorul lacului, care este o firmă de stat, aşa cum am aflat în urma discuţiei cu domnul primar.

 1. Încheierea unui parteneriat de colaborare a Asociației cu Primăria Berceni în ce privește consultanța pe fonduri europene pentru :

– Protecția mediului

– Colectarea selectivă a deseurilor

– Schimbarea stâlpilor de iluminat

– Amenajarea trasee biciclete

-Activităţi sociale

– Activităţi dedicate elevilor şi prescolarilor

– Cursuri de pregătire și reconversie profesională

– Orice alt proiect care să ducă la o dezvoltare armonioasă a comunității.

 1. Revitalizarea Bibliotecii Comunale și organizarea de evenimente pentru copii și părinți.

Domnul primar a fost foarte deschis la propunerea noastră de a moderniza biblioteca cu cărţi noi, dedicate în special copiilor, cât şi la iniţiativa de a îndemna locuitorii să doneze cărţi bibliotecii.

 1. Sterilizarea câinilor vagabonzi prin parteneriate cu ONG-uri specializate în acest domeniu.

 1. Înființarea unui târg sau a unei piețe în Comuna Berceni.

Aceste idei se regăsesc şi în agenda primăriei.

 1. Propunerea de colaborare cu Primăria Comunei Berceni pentru organizarea unor evenimente cum ar fi târg de iarnă, de mărțișor, de sărbatorile de Paști ș.a.

 1. O altă idee la care ne-am gândit a fost organizarea Zilelor Comunei Berceni şi am avut plăcerea să vedem că şi domnul primar este de acord cu acest lucru şi că îşi doreşte să facă din acest proiect o realitate.

 1. Acțiuni sociale

Vom putea derula proiecte în colaborare cu departamentul de Asistenţă socială.

 1. Activități de împădurire și amenajare locuri de odihnă pentru localnici, astfel:

 2. a) Înlocuirea pomilor de pe bulevardul 1 Mai și plantarea de copaci în perimetrul

comunei

 1. b) Pe cioturi de teren care aparțin domeniului public de interes local să se facă amenajări:

– de băncuțe și foișoare

– împădurire

Domnul primar a fost receptiv la cea dea doua propunere a noastră.

 1. Discutii despre posibilitatea dezvoltării infrastructurii comunei pentru atragerea de investitori – supermarket, benzinărie, bancă etc.

Sunt ferme promisiuni din partea domnului primar că infrastructura va fi îmbunătăţită.

 1. Alte subiecte de interes :

– autobuze pentru copii

– amenajare de stații pentru RATB sau maxi-taxi

– achiziționarea de autobuze pentru transportul călătorilor în asociere cu primăriile comunelor Vidra și Dobreni.

Reacțiile comunității:

Cristian Hristu: Bravo! Sunteți pe drumul cel bun! 🙂

1 Comment

 1. Bună ziua. Locuiesc în com.Berceni str.Sportului din anul 2019 . Am citit cu larg interes demersurile privind canalizarea care le face gal berceni, iar pentru demersuri și multe altele sunt bucuros, sa vad ca exista oameni cu suflet bun și care sunt implicați în „lupta” cu autoritățile locale privind proiecte menite sa îmbunătățească nivelul de trai, biblioteca, amenajarea lacului, piste de biciclete,impadurire,autobuze școlare. Cinste tuturor care se zbat pentru sănătate și viață liniștită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *