Asociația GAL Berceni a participat la o întâlnire între Primăria Berceni, Agentia Națională de Îmbunătățiri Funciare, și Fondul de Vânătoare Vlăsiei în legătura cu plantarea unei perdele forestiere de-a lungul canalului din comuna Berceni.
Urmarea a unor discuții cu cetățenii comunei Berceni, Asociația GAL Berceni a depus, pe 8 martie, la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – ANIF – un proiect de plantare perdea forestiera de-a lungul canalului de irigații de pe raza comunei Berceni. Ne propunem să mobilizăm locuitorii comunei Berceni pentru a panta câte un copac – fiecare arbore va purta numele celui care l-a sădit. De-a lungul acestei perdele forestiere, putemamplasa bănci și, poate, 2-3 mici foișoare din lemn. Amenajarea unei piste pentru biciclete ar transforma această zonă într-o oază verde și un loc de relaxare pentru locuitorii comunei.
Acțiunea urmărește conştientizarea importanţei copacilor pentru calitatea mediului şi pentru sănătate, precum şi rolul educativ şi de responsabilizare pe care îl are gestul de a sădi un copac.
Primul pas este curățarea canalului de irigații. Canalul apartine ANIF-ului, dar gunoiul a fost aruncat de locuitorii comunei Berceni și nu numai. Primăria Berceni a montat numeroase panouri prin care anunță că de pozitarea gunoiului în canal este interzisă. Fondul de Vanatoare Vlasiei este interesat de curățenia canalului, asa ca s-a alaturat in aceste demersuri Primariei Berceni, ANIF-ului si GAL Berceni.
În acest moment, suntem în faza discuțiilor, găsirii de soluții juridice dar și de susținerea financiară necesară pentru a stabili un calendar de acțiuni.
Vă rugăm să ne contactați, dacă doriți să susțineti acest proiect – sperăm ca aceasta inițiativă civică să poată fi demarată la toamnă și fiecare dintre noi să plantăm un copac care să ne poarte numele.
Este o acțiune care trece de bariere politice și de orice altă natură, motiv pentru care ne dorim să veniți alături de noi în număr cât mai mare. Este un prilej foarte bun să ne dăm mână cu mână pentru un viitor verde și sănătos pentru noi și pentru copiii noștri !

1 Comment

  1. Loredana Gheorghiță spune:

    Felicitări pentru acest proiect. Avem nevoie de cât mai mulți copaci și spații verzi in comuna Berceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *