ÎNTÂLNIRE LA CONSILIUL JUDEȚEAN ILFOV

 

În urma unei petiții online inițiată împreună cu dna. Sanda Foamete, semnată de cca. 400 de cetățeni nemulțumiți de starea traficului în zona noastră, Consiliul Județean Ilfov (CJ Ilfov) ne-a invitat să participăm în data de 10 martie 2017 la discuții despre fluidizarea circulației în zona comuna Berceni – Apărătorii Patriei.

La această discuție au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov, Primăriei Berceni, Primăriei Popești-Leordeni, Primăriei București, Metrorex, Poliției Rutiere Ilfov, Poliției Rutiere București. Au lipsit reprezentanții Primăriei Sector 4 și ai CNAIR.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) va rezolva cea mai mare parte a problemelor actuale de trafic, dar până la implementarea PMUD, CJ Ilfov a propus identificarea unor soluții imediate care ar ajuta la fluidizarea chiar și parțială a traficului.

În cadrul întâlnirii, s-au discutat toate cele 14 propuneri pregătite împreună cu dna. Foamete, însă stabilirea soluțiilor încă de la prima ședintă era exclusă. Ca atare, președintele CJ Ilfov a propus formarea unui grup de lucru format din reprezentanți ai tuturor instituțiilor implicate și ai cetățenilor din zonă, care vor lucra împreună pentru stabilirea cu precizie a celor mai eficiente soluții pentru fluidizarea traficului.

Pentru a fi pregătiți pentru întrunirea acestui grup de lucru,  Asociația GAL Berceni și dna. Sanda Foamete au găzduit sâmbătă, 18 martie 2017, de la ora 11 :00, la Ghost Pub (str. Ciulin, nr. 12) o întâlnire unde s-au centralizat propunerile participanților pentru fluidizarea traficului pentru următoarea întâlnire de la CJ Ilfov.

Reacțiile comunității:

Viorel Buzoianu: Au mai fost „inceputuri”, acesta insa pare promitator. Oricum, aceasta problema nu include doar Berceni si Popesti, ci si comunele urmatoare Berceniului…

Marian Georgesci: Vorbe multe sa trecem si la treaba o sa avem pasarela atunci cand o sa se mute aeroportul in zona de sud

Florin Duinea: Nici in anul 2040 nu o sa avem asa ceva !!!

Emilia Mitroi: eu zic ca e un pas inainte, schimbarile nu vin peste noapte si cresc direct proportional cu nr oamenilor implicati. cu cat mai multi, cu atat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *